Mora Ice Ultra Light -jääkaira

Kotimainen Mora Ice Ultra Light -jääkaira on uskomattoman kevyt! Mora Ice Ultra Light 150 mm/6” painaa vain n. 1900 grammaa! Se on jopa 44 % kevyempi kuin vastaava kaira. Keveyden salaisuus on Arc Tec Polymer -materiaalista valmistettu kierre, joka yhdistyy teräsrunkoon. Mora Ice -kairoissa käytettävä putkimainen veivi on kevyt ja jäykkä. Mora Ice Ultra Light -kairassa on Nova -kairasta tuttu Syntethetic ArcTec® -teräkruunu, joka toimii kaikissa jääolosuhteissa.

Pituussäädön ansiosta Mora Ice Ultra Light -kaira pakkautuu kätevästi pieneenkin autoon tai ahkioon ja säilytys on helppoa.

Mora Ice Ultra Light -jääkairassa on vaihdettavat, erittäin terävät, kovapalateräksestä valmistetut teräpalat. Teräpalat valmistetaan erikoiskoneella, joka takaa niiden tasalaatuisuuden. Teräpalat on helppo ja nopea vaihtaa myös jäällä, jolloin varateräpalat pelastavat pilkkireissun.

Putkimainen veivi on jäykkä ja kevyt. Veivissä olevat kahvat ovat ergonomisesti muotoiltu ja ne tukevat kättä alhaalta päin. Mora Ice -jääkairojen kahvat on laakeroitu, eli ne pyörivät kevyesti ja näin helpottavat kairaamista.

- Ultra-kevyt (150 mm – 1900 g)
- Kierre: 400 mm
- Säädettävä pituus
- Laakeroidut kahvat
- Mora Ice Nova -tyyppinen kruunu
- Kaarevat teräpalat (Expert)

Mora ICE -jääkairoihin on saatavana kattava valikoima lisäosia, joiden avulla voit lisätä kairan käytettävyyttä. Saatavana on mm. teriä, teräpaloja, teräsuojia, jne. Katso yhteensopivat varusteet ja varaosat yhteensopivuustaulukosta: www.normark.fi/kayttoohjeet-ja-vinkit

ArcTec® Polymer

Arctec® Polymer on erittäin kestävää ja kevyttä polymeerimateriaalia, joka on kehitetty yksinomaan jääkairoihin. Se kestää kylmissä ja vaativissa olosuhteissa jopa paremmin kuin metalli ja silti se säilyttää joustavuutensa. Joustavuus oikein käytettynä, esimerkiksi kairan kierteissä lisää turvallisuutta erityisesti moottorikairaamisessa. ArcTec® - materiaali hylkii vettä ja sohjoa sekä ehkäisee jään muodostumista kierteeseen. ArcTec® - materiaali on kehitetty Pohjoismaissa ja se on ominaisuuksiensa vuoksi yhä laajemmin käytössä.

Syntethetic ArcTec®

Syntethetic ArcTec® -materiaalia käytetään jääkairojen teräkruunuissa. Materiaalin edut ovat keveys, kestävyys ja käsiteltävyys. Syntethetic ArcTec® on pikkuhiljaa syrjäyttänyt metallin parhaiden käsi- ja akkuporakonekairojen teräkruunuista juuri ominaisuuksiensa vuoksi. Tarkkuusvaletusta Syntethetic ArcTec® -materiaalista valmistetut teräkruunut valmistetaan Suomessa.