Humminbird ohjelmistopäivitykset

Tällä sivulla on lyhyet, yleiset ohjeet Humminbird-kaikuluotainten ja niihin liitettävien lisälaitteiden ohjelmistojen päivitykseen. Kaikuluotaimen ohjelmisto tulee aina päivittää uusimpaan versioon ennen kuin lisälaitteiden ohjelmistoja aletaan päivittää!

Humminbird-kaikuluotainten järjestelmäpäivitys

Humminbird-kaikuluotaimen sisäisen ohjelmiston päivittäminen on helppoa. Humminbird tarjoaa ohjelmistopäivityksiä laitteilleen noin puolen vuoden välein, tarvittaessa useamminkin. Humminbird jakelee kaikuluotainten päivitystiedostot ilmaiseksi humminbird.com -sivustolla (Huom! Ei vaadi enää kirjautumista!) kohdassa

Humminbird.com > Support > Software updates

On täysin mahdollista, että juuri ostamasi uuden Humminbird-kaikuluotain/karttaplotterin ohjelmistosta on julkaistu uudempi versio, joten on suositeltavaa tarkistaa ohjelmistoversio heti laitteen hankinnan jälkeen. Kannattaa myös huomata, että ohjelmiston päivityksen yhteydessä laite palautetaan tehdasasetuksille, joten päivitys on usein kätevintä tehdä jo ennen kuin laitteen asetuksia on ehtinyt merkittävässä määrin muokata.

Vanhempien, jo jonkin aikaa käytössä olleiden Humminbird-kaikuluotainten päivitys tapahtuu aivan samoin kuin vanhojenkin, mutta ennen kuin vanha kaikuluotain päivitetään, kannattaa laitteen reittipisteet ym. varmuuskopioida ulkoiselle tallennusvälineelle.

Humminbird-kaikuluotaimen päivittämiseen tarvitset luotaimeesi sopivan muistikortin (microSD tai SD) ja internetiin yhteydessä olevan laitteen*, jonka avulla saat ladattua päivitystiedoston muistikortille. Jos päivität samalla useita laitteita, muistikortille voi ladata kaikkien laitteiden päivitystiedostot yhtä aikaa - jokainen laite tunnistaa oman päivitystiedostonsa muiden joukosta.

* Internetiin yhteydessä oleva laite voi olla perinteisen tietokoneen lisäksi myös esimerkiksi mikä tahansa internetiin yhdistyvä mobiililaite, jossa on muistikorttipaikka (yleensä microSD). Esim. puhelimen muistikortti käy mainiosti Humminbird-laitteiden päivittämiseen, edellyttäen että muistikortilla on riittävästi tilaa päivitystiedostolle. Lisäksi tarvitset mahdollisesti microSD->SD-adapterin, jollainen sisältyy useasti microSD-korttien myyntipakkaukseen.
Humminbird-kaikuluotaimen ohjelmistoversion tarkistus

1. Käynnistä kaikuluotain

2. Avaa Järjestelmän tila -näkymä painamalla VIEW-näppäin pohjaan ja valitsemalla Järjestelmä (System) > Itsetesti (System Status)

3. Tarkista kohdasta Ohjelmistoversio (Software Version) kaikuluotaimen ohjelmiston versionumero

Ohjelmistopäivityksen lataaminen

1. Siirry osoitteeseen humminbird.com ja valitse Support > Software updates
2. Etsi sivun laitelistasta oma laitteesi ja klikkaa laitteen nimestä lataussivu auki

3. Vertaa lataussivun otsikossa olevaa päivitysversion numeroa Humminbird-kaikuluotaimesi ohjelmistoversioon
4. Jos päivitysversion numero on suurempi kuin kaikuluotaimessasi oleva, jatka sivun alalaitaan ja klikkaa Download-linkkiä.
5. Tallenna päivitystiedosto muistikortille (HUOM! Älä muuta päivitystiedoston nimeä!).


HUOM!
Päivitystiedostojen tulee olla aivan muistikortin juuressa, eikä esimerkiksi missään kansiossa, jotta Humminbird-laitteisto osaa ne löytää ja lukea!


HUOM! Jokaisen päivitystiedoston lataussivulta löytyvät tämän sivun ohjeita vastaavat, kaikkein ajantasaisimmat päivitysohjeet (englanniksi).


Ohjelmiston päivitys

1. Ennen kuin käynnistät Humminbird-kaikuluotaimen päivitystä varten, irrota siitä kaikki lisälaitteet (esim. ulkoinen GPS, tutka, 360 Imaging -anturi) ja muut muistikortit (esim. Navionics- ja AutoChart-karttakortit).


2. Käynnistä kaikuluotain ja tarvittaessa varmuuskopioi reittipisteet ym. muistikortille näiden ohjeiden avulla.

3. Palauta kaikuluotaimen tehdasasetukset ENNEN KUIN päivität laitteen ohjelmiston: paina MENU-näppäintä kahdesti ja valitse päävalikosta Asetus (Setup) -välilehti > Palauta oletusarvot (Restore defaults)